Informe Bioga

S’acaba de publicar El sector biotecnológico en Galicia. Informe anual 2015, de Bioga, el clúster biotecnològic gallec, en l’elaboració del qual ha treballat activament BIOBIZ S&C. Orgullosos i contents de la feina feta, aprofitem la notícia de la presentació de l’informe per constatar el dinamisme del sector a la comunitat de Galicia, que compta ja amb una seixantena d’empreses biotecnològiques, la meitat de les quals s’han creat en els darrers cinc anys.

La prestació de serveis especialitzats  d’R+D (genètica, bioinformàtica, microbiologia, etc.), sobretot a la indústria agroalimentària, però també al sector salut o a entitats de recerca, ocupa quasi un terç de les empreses del sector, grup al que segueixen en importància les empreses biotec dedicades a la producció alimentaria, especialment relacionada amb productes del mar.

La biotecnologia a Galicia ocupa de forma directa més de 2.000 persones, però pels sectors sobre els que incideix —especialment l’agroalimentari— té una capacitat multiplicadora molt més àmplia. Val la pena destacar, d’altra banda, la bona feina que estan fent les universitats i les entitats de recerca gallegues en l’impuls d’aquest sector, amb la promoció de l’emprenedoria entre els seus investigadors, que ha donat com a resultat la creació de 22 spin-off, un terç del sector.

Ha estat molt interessant poder aprofundir el nostre coneixement del sector biotecnològic a Galicia gràcies a l’elaboració d’aquest informe. Seguirem de prop el seu desenvolupament.

 

Deixa un comentari