Sostenibilitat, salut, energia…

Sostenibilitat, salut, energia… aquests són alguns dels temes que tractarem al seminari de dos dies que estem organitzant en el marc de l’esdeveniment de partnering Industrial Biotech at Expoquimia, que tindrà lloc entre el 2 i el 6 de proper mes d’octubre. El seminari es desenvoluparà els dies 4 i 5 d’octubre i estarà obert a les empreses expositores i totes les persones registrades al  partnering.

Comptarem, entre altres ponents amb el Dr. Sean Simpson, fundador i director científic de LanzaTech, que ha patentat i desenvolupat innovadors processos amb bacteris i microorganismes per convertir en combustible els residus gasosos de la indústria. LanzaTech, que el passat gener va guanyar el Young Global Leader Award for Circular Economy Entrepreneur atorgat pel World Economic Forum, va signar a primers de juliol un acord amb IndianOil per construir la primera refineria gas-to-ethanol del món.

Altres participants confirmats són Daniel Ramon (Biopolis), Albert Jané (Vytrus Biotech), el Dr. Dirk Weuster-Botz (TU Munich), José Luis García (CIB-CSIC), Marisé Borja (Plant Response Biotech), Pablo Vidarte (BIOO), Marta Pascual (Plasmia Biotech), Dámaso Molero (3p Biopharmaceuticals), Luis Gosalbez (Optibiotix), Justine Li (ADM), Javier Velasco (NeolBio), Carlos Estévez (Inkemia Green Chemicals), Dolors Núñez (ACCIÓ), Manuel Laínez (INIA), Ion Arocena (Asebio), o Joanna Dupont-Inglis (EuropaBio), però encara si han d’afegir més noms.

Els debats es centraran en com promoure l’ús de la biotecnologia en diversos sectors industrials i abordaran més específicament reptes i oportunitats en el reciclatge de residus industrials, en la producció de medicaments biològics, en alimentació funcional, o en la producció d’energies alternatives. També hi haurà un espai que revisar les polítiques i accions que s’estan impulsant en l’àmbit  català, estatal i europeu per promoure la bioeconomia.

 

Deixa un comentari