Industrial Biotech by Expoquimia

Quines indústries poden obtenir majors beneficis de la implementació de la biotecnologia en els seus processos de producció? Quins són els últims desenvolupaments en el disseny de bioreactors? Quins beneficis ofereixen els bioprocessos i la biocatàlisi enfront dels mètodes tradicionals? Com ens pot ajudar la biotecnologia en la gestió i reaprofitament de residus industrials i orgànics i en l’impuls d’una economia circular més sostenible i respectuosa amb el medi ambient? Quins són els reptes de l’escalat industrial de la producció dels nous medicaments biològics? Quines són les perspectives de la producció de biocombustibles a Europa i Espanya?

Aquestes són algunes de les preguntes que es plantegen en el seminari sobre biotecnologia industrial que se celebrarà a Barcelona els propers dies 4 i 5 d’octubre, com a part del programa d’un nou esdeveniment de partneringIndustrial Biotech by Expoquimia, que organitza Fira Barcelona en el marc del Saló Internacional de la Química.

logo_biotechExpoquimia

BIOBIZ Strategy & Communications s’encarrega de coordinar aquest side-event d’Expoquimia que aspira a convertir-se en el punt de trobada al sud d’Europa de les empreses que treballen en biotecnologia industrial, un subsector que no ha comptat fins ara ni amb esdeveniments especialitzats ni amb l’atenció suficient a casa nostra, malgrat l’enorme potencial —i la immensa necessitat que en tenim— dels seus desenvolupaments.

El descobriment i desenvolupament de nous medicaments de base biològica per donar resposta a malalties que fins ara no tenien remei, o per impulsar, gràcies als biomarcadors, una medicina més precisa i personalitzada, amb menys efectes adversos sobre els pacients, ha acaparat tant l’atenció d’experts i inversors com del públic general. Des de la perspectiva humana, és lògic l’interès per tot allò que pugui millorar la salut, i des de la perspectiva econòmica, el factor multiplicador de qualsevol inversió en un fàrmac first-in-class resulta molt atractiu per als inversors.

Tanmateix, la biotecnologia industrial no només és clau per resoldre els reptes de producció d’aquests nous medicaments de base biològica —i, per tant, imprescindible per garantir l’accés del públic a les noves teràpies—, sinó que està cridada a transformar el nostre sistema productiu, aportant solucions per a fer-lo més sostenible, reduint la generació de residus i l’impacte ambiental d’indústries diverses —química, tèxtil, alimentària, energètica, de plàstics i envasos…— i generant noves oportunitats econòmiques a partir de la utilització com a matèria primera —per a biocombustibles, nous biomaterials o complements alimentaris— de productes de rebuig.

Només a Catalunya hi ha una cinquantena d’empreses que treballen en diversos àmbits de la biotecnologia industrial. A Europa hi ha països com el Regne Unit, Àustria, Alemanya o Finlàndia que estan apostant fort per aquest subsector, amb el convenciment que tindrà un impacte econòmic transcendental en els propers anys.

A Barcelona, entre el 2 i el 6 d’octubre, Industrial Biotech by Expoquimia aplegarà empreses, inversors i experts nacionals i internacionals de la indústria i l’acadèmia amb l’objectiu d’impulsar el debat però, sobretot, de crear oportunitats de negoci en les trobades one-to-one. I tot això en un marc, la Barcelona Industry 4.0 Week, que es preveu que reuneixi més de 50.000 persones.

En seguirem parlant!

 

Deixa un comentari