BioComunica 2017

Francis Mójica, Angela Bernardo i Lluís Montoliu, a la taula sobre CRISP del II Congrés de ComunicaBiotec

El proper 20 de setembre se celebrarà a Barcelona el III Congrés de l’Associació de Comunicadors de Biotecnologia – ComunicaBiotec, que vol posar sobre la taula la necessitat creixent d’informar la societat, de forma entenedora i rigorosa, sobre les innovacions que la biotecnologia està aportant a la vida quotidiana de totes les persones.

Medecina personalitzada, nous medicaments biològics, producció agrícola més eficient, millora genètica d’espècies vegetals i animals, aliments funcionals i nutracèutics, nous materials, processos industrials menys contaminants i més sostenibles, reaprofitament de residus industrials i orgànics… Aquestes són algunes de les innovacions que aporta la biotecnologia. Però, n’està el públic prou informat? Entén els avenços científics que hi ha al darrera i el potencial d’aquestes innovacions? Valora adequadament els canvis que comporten?

Els professionals de la comunicació, des de les institucions públiques i les empreses privades, treballem per apropar la biotecnologia a la societat, i el  Congrés que ens aplegarà el proper dia 20 de setembre —a la UPF Barcelona School of Management (Balmes 132-134)— vol ser un moment de reflexió compartida sobre els reptes de la nostra tasca.

El programa inclou un ventall divers d’experiències, des de periodistes de mitjans especialitzats i generalistes (José Antonio Plaza, de Diario Médico; Juan Pablo Ramírez, de Gaceta Médica; Emilio de Benito, d’El País i president d’ANIS; o José María Carrasco, de RNE) a responsables d’entitats promotores de la innovació, com Jorge Barrero, director general de la Fundación Cotec, o Consuelo Martín de Dios, directora gerent de l’Instituto Roche, passant per un ampli nombre de professionals de departaments de comunicació en entitats sectorials (Lucía Cecília, d’Asebio; Anna Serra, del Parc Científic de Barcelona; Carlota Gómez, de Bayer; Silvia Labé, de Biocat; Fran Garcia, del VHIR; Gemma Escarré, de CataloniaBio; o Albert Gurri, de l’IRTA).

BIOBIZ Strategy & Communications estarà present als debats de la jornada, a través de la meva participació a la taula rodona Del contenido científico a la presencia social (16:15 – 17:00), que moderarà la periodista Gema López i en la qual participaran també Carlota Gómez i Sílvia Labé. Serà interessant poder compartir una mica del que he anant reflexionant sobre la nostra tasca a través de la meva experiència comunicant biotecnologia i recerca.

El programa encara conté molts més noms interessant i, sobretot, la possibilitat de trobar-te amb professionals que tenen les mateixes inquietuds i compartir amb ells i elles la teva experiència. T’ho perdràs?

 

 

Deixa un comentari