Adela Farré

Abans de crear BIOBIZ Strategy & Communications, he desenvolupat una trajectòria professional de més de 30 anys en el món de la comunicació en diversos sectors, i des de 2009 m’he focalitzat en el àmbits de la recerca i l’emprenedoria en biotecnologia i salut. Ser l’editora (2009 i 2011), la directora (2013) i col·laboradora (2015) de l’Informe Biocat —l’estudi de referència de l’ecosistema de les ciències de la vida a Catalunya— m’ha permès aprofundir en el coneixement d’un sector innovador de gran dinamisme i projecció.

Com a DirCom de Biocat (2009-2015) i del Parc Científic de Barcelona (2015-2016) he col·laborat amb tots els stakeholders clau del sector, públics i privats, en l’esforç de donar a conèixer i projectar internacionalment la feina de les empreses i les institucions de recerca que treballen en aquest àmbit.

Formada com a periodista, abans d’aterrar en el sector bio-healthcare vaig escriure en diversos diaris (1980-1990). Entre 1990 i 1994, vaig treballar al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), primer com a Cap de Premsa i després com a Cap del Gabinet del Director General, cosa que em va permetre participar directament en l’organització d’alguns grans esdeveniments dels Jocs Olímpics de 1992, celebrats al Palau Nacional, seu del MNAC.

El 1995 vaig incorporar-me com a Cap de Premsa a Intermón, i durant 15 anys vaig formar part de l’equip que va convertir aquesta petita ONG catalana en la gran agència de cooperació internacional que és avui Oxfam Intermon. Vaig passar de treballar sola a dirigir un equip de 14 professionals (press officers, web editors, redactors, fotògrafs) i 40 voluntaris arreu d’Espanya; vam passar de 400 notes breus a l’any en diaris a més de 5.000 impactes rellevants en premsa, radio i TV; vaig coordinar accions mediàtiques globals per a campanyes de sensibilització i respostes d’emergència de la família Oxfam; i vam convertir OI en una font de referència clau per a la informació sobre el Tercer Sector.

El 2006 vaig deixar breument Oxfam Intermon per treballar en el sector privat i com a consultora independent, i el 2007 vaig tornar a l’ONG per dirigir l’Àrea d’Imatge i Identitat Corporativa. Com a tal vaig ser responsable de brand management, publicitat, organització d’esdeveniments, programa de celebrities & opinion leaders i publicacions corporatives, al capdavant d’un equip de set persones.

En paral·lel a aquesta trajectòria professional, he ocupat càrrecs de responsabilitat com a voluntària en l’àmbit cultural (vaig ser fundadora del Festival Jazz Terrassa, el 1982, i he presidit Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa [2009-2013]); he publicat llibres i articles sobre cultura, solidaritat i clústers innovadors, entre altres temes; sóc blogger (im-prescindible.net i biobiznews.net) i una diletant inquieta de les xarxes socials.

English version


← Enrera

Advertisements